ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътИзпод тепетоМнения

Градинката срещу храм „Света Петка“ ще има водна атракция

Реконструкцията трябва да приключи до края на февруари

Мащабна реконструкция на улиците, заключени между булевардите: Марица –Юг,  Цар Борис III Обединител, Източен и  Кн. Мария Луиза, започна днес.  Проект „Подобряване на градската среда в община Пловдив“ включва три под зони, като първата от тях е градинката срещу църквата „Света Петка“.

„Проектът за тази зона е много интересен, надявам се да им хареса на пловдивчани. Има предвидени водни атракция, като река преминаваща през парка. Ще се изградят  места и плоскости за сядане. Предвидена е и детска площадка, както и смяна на настилки с естествен камък. Това е съгласувано с Министерство на културата,“ разказа ръководителят на проекта Соня Славчева от Община Пловдив.

Мащабната реконструкция включва още: ремонт и рехабилитация на улици и прилежащите им тротоари и въвеждане на енергоспестяващо улично осветление на: ул. „Асен Златаров“, ул. „Хеброс“, ул. „Панайот Пипков“, ул. „Калофер“, ул. „Хъшовска“, ул. „Артилерийска“, ул. „Никола Сапунов“, ул. „Весела“, ул. „Тополница“, ул. „Ламартин“, ул. „Лютиче“.

Както и реконструкция на тротоари по бул. „Княгиня Мария Луиза“ – от кръстовището на бул. „Княгиня Мария Луиза“ и ул. „Петко Д. Петков“ до бул. „Източен“, озеленяване и благоустрояване на прилежащи зелени площи, озеленена площ за широко обществено ползване на пл. „Света Петка“- УПИ I – озеленяване, кв. 130 по плана на Първа градска част – юг, гр. Пловдив.Реконструкция и рехабилитация на пътна настилка, въвеждане на енергоспестяващо улично осветление на следните улици находящи се в гр. Пловдив: ул. „Патриарх Евтимий“, ул. „Света гора“ , ул. „Георги Раковски“  и ул. „Съединена България.“

Към момента част от строителството в тези улици е напреднало. Очаква се при хубаво време работата да приключи до края на месец февруари.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Да махнат дърветата и Паметника,да копнат по-надълбоко че да стане по-дълбочко езеро и да пуснат лодки да карат хората ,атракция за новия хотел.МАЛОУМНИЦИ,рекичка щяли да пуснат ами водопад що не направят??? Интересното е само водата от къде ще докарат? Да не копнат канал от Марица?Колко му е!!!! Ей я къде е!!! Малко ни са жабите на пазара ами и още едно блато ще заформят!Тоя малоумник кмета да вземе да оправи подръжката на езерцата в градската градина, не да мисли нови жабуняци!!!

  2. Те съществуващите водни съоръжения по центъра не поддържат и не работят, камоли за това. Примери – на Бунарджика, в Цар-симеоновата, в Градската градина (до ЕВН),…

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина